Biografi

Biografi

Diva Carola debuterade på scenen 2003 under Stockholm Pride med sin egen låt "Divas kamp", en omgjord version av Roger Pontares ”När vindarna viskar ditt namn”, framträdandet gav både Diva och publik mersmak så under hösten satte Diva upp sin första egna show ”Koppar, Mässing och Hat” på Red Square i Stockholm City. Den närmaste tiden efter detta följde Diva upp första showen med ett antal till i Stockholmsområdet med avstickare till b.la. Regngågsfestivalen i Malmö.


Karriären tog större fart efter hennes medverkan i TV-programmet "Outsiders" i Kanal 5 2006. I programmet visas Diva Carolas förberedelser innan en show samt uppträdande. Programmet fick stor genomslagskraft och Diva med sin unika personlighet blev ett allmänt samtalsämne såväl i bloggar som i fikarum. Diva showade flitigt omkring i Mellansverige under efterföljande år, både som gästartist samt egna föreställningar.


Se Outsiders här: http://www.kanal5play.se/#!/play/program/4135172227/video/4375262970|/program/233024/video/275471


Mellan åren 2011-2015 drog Diva sig tillbaka efter flera år av hårt arbete, "Jag hade ingen hunger eller lust kvar, drog mig ur alla projekt och levde i övertygelsen om att artistkarriären var över för gott.".
2015 är året Diva Carola gör comeback och börjar spela in ny musik och som första singel släppte hon känsloladdade "Divas kamp ska bestå" som handlar om trakasserierna Diva fick utstå under sin tidigare karriär, vidare släppte hon ett antal covers samt egenskrivna ”Svårt” som handlar om hennes tankar om folk som inte ger av sig själv till de utsatta i världen. Under hösten 2015 börjar även Diva skriva krönikor och debattartiklar, b.la. för Nyheter24.

I oktober 2015 uppträdde Diva i St. Johanneskyrkan under Regnbågsmässan med Whitney Houstons låt ”I look to you” samt läste ett stycke ur bibeln.
I januari 2016 satte Diva Carola upp en ny stor show med namnet "Diva Carola - In Concert" i Stockholm på teatern "Improvisation och Co" där hon tolkade allt från rock, pop, schlager, ballader till de egenskrivna låtarna. I samband med showen deltog hon även i en lång intervju i Gayradion samt var med i två radiodokumentärer i Sveriges Radios "Verkligheten i P3"


Lyssna på den första dokumentären av "Verkligheten i P3":

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/665363?programid=3052


Lyssna på den andra dokumentären av "Verkligheten i P3":

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/668336?programid=3052


Under sommaren 2016 åker Diva runt i Sverige på en uppskattad och välbesökt sommarturné bland annat på Roslagen Pride och Västerås stadsbiblioteks Hörsal, hon är även en av föreläsarna under Stockholm Pride i egna seminariet "Den sorgsne Clownen - En sanning". I samband med turnén figurerar Diva Carola i både tidningar och radio.

Under hösten fortsätter Diva att spela i Stockholm och hon avslutar sitt framgångsrika 2016 med att sätta upp sig första julshow "Julnatten i Riga" och släpper i samband med den singeln "Ensam i Juletid", båda får ett varmt mottagande.


Åren efter fortsätter Diva Carola sjunga och spela på olika platser i mellansverige.

Diva håller ett mycket uppskattat seminarium på Clarion Hotell i Stockholm som hon döper till "Vem kan älska ett original" som handlar om hennes liv både på och utanför scenen.


Den 1/11 2019 släpper Diva Carola sin första egenskrivna singel "Skinnflöjt" på samtliga streamingtjänster. Låten släpps även på engelska. i samband med detta är Diva med i ett antal tidningar och podcasts.